IHA lansează un fond de evaluare de 1 mil. USD pentru proiecte hidroenergetice durabile

0

Bogdan Tudorache

Asociația Internațională pentru Hidroenergie (IHA) a anunțat că lansat un nou fond de sustenabilitate pentru a ajuta dezvoltatorii și operatorii de proiecte hidroenergetice din Africa, Asia, Europa și Americi să-și identifice performanțele sociale și de mediu.

Fondul de evaluare ESG pentru sustenabilitate hidroenergetică va acorda un total de 1 milion de franci elvețieni (1,02 mil. USD) pentru 40 sau mai multe proiecte hidroenergetice, între 2020 și 2024. Inițiativa este administrată de divizia de sustenabilitate a Asociației și finanțată de Secretariatul de Stat Elvețian pentru Economie (SECO).

Beneficiarii acceptați vor primi o subvenție pentru finanțarea parțială a costurilor de punere în funcțiune a unei evaluări independente a proiectului, folosind Instrumentul de analiză a golurilor de sustenabilitate hidroenergetică ESG (HESG), un instrument bazat pe Protocolul de evaluare a sustenabilității hidroenergetice și guvernat de o coaliție cu mai multe părți interesate – ONG-uri, guverne, bănci și instituții multilaterale.

Primul apel de propuneri anunțat are termenul limită pentru depunerea cererilor aprilie 2020.

Share.

Lasă un comentariu