Iancu (CNR-CME): România va pune între paranteze, cu o viteză uriaşă, cărbunele

1

România va pune între paranteze, cu o viteză uriaşă, cărbunele, în urma deciziei Comisiei Europene privind creşterea procentului de energie regenerabilă, acesta reprezentând un test de stres foarte mare pentru România, a declarat joi preşedintele Comitetului Naţional Român pentru Consiliul Mondial al Energiei (CNR-CME), Iulian Iancu.

“Întreg sectorul energetic trece prin şocuri uriaşe, iar noi, România, suntem supuşi la unul dintre cele mai mari, să zicem, teste de stres, în sensul că decizia de acum două zile a Uniunii Europene de a ridica procentul la 34% energie regenerabilă din totalul energiei înseamnă că vom pune între paranteze cu o viteză uriaşă cărbunele”, a avertizat liderul CNR-CME.

Prin urmare, România va trebui să găsească soluţii pentru valorificarea tehnologiei în energia regenerabilă, a opinat Iulian Iancu, citat de Agerpres. “Şi atunci vedem că va trebui să găsim soluţii de la ceea ce înseamnă micro-grid, tranzacţia la nivel de prosumer, la valorificarea oricărei capacităţi tehnologice în energia regenerabilă, şi vorbesc aici că sunt 7,2 miliarde de euro puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană, dintre care 70% în procent 100% nerambursabil pentru proiectele mici de până la 12 milioane de euro. Vă daţi seama ce înseamnă la nivelul unui stat dezvoltarea tehnologiilor de producţie de energie regenerabilă plecând de la prosumer şi micro-reţele?”, a spus Iancu.

Reprezentantul Comitetului Naţional Român pentru Consiliul Mondial al Energiei şi-a exprimat speranţa în oportunitatea pe care o oferă în acest sens digitalizarea sectorului de utilităţi, prin tehnologia blockchain, dar şi prin alte tehnologii IT.

Share.

1 Comment

  1. Primul ministru al Poloniei a avut o alta parere ,exprimata public,fata de propunerea UE privind regenerabile.Chiar nu putem invata nimic de la polonezi.

Lasă un comentariu