Hidroelectrica va plăti dividende suplimentare de 1 miliard de lei

0

Hidroelectrica este, deocamdată, singura mare companie de stat obligată să plătească dividende suplimentare. Toate celelalte companii energetice au declarat pentru energynomics.ro că, deocamdată, statul nu le-a cerut extra-dividende.

Acționarii Hidroelectrica au decis în ședința AGA de vineri să ceară companiei distribuirea de dividende suplimentare către acționari în valoare de un miliard de lei, din rezervele societății. Cu trei zile în urmă, într-o altă ședință AGA, acționarii au respins acordarea de dividende suplimentare, însă suma era puțin mai mare – 1,25 miliarde lei.

Johan Meyer, șeful Fondului Proprietatea, a declarat anterior pentru energynomics.ro că Hidroelectrica stă pe un munte de rezerve și deși nu și-a îndeplinit investițiile, dividendele suplimentare nu au cum să-i afecteze bunul mers al activității sau planurile viitoare de investiții.

”Hidroelectrica are o rezervă de numerar de 2,5 miliarde de lei și generează alte 100 de milioane de lei în fiecare lună. Planul de investiții nu e deloc aproape de finalizare”, ne-a declarat Meyer.

Sumele sunt acordate acționarilor proporțional cu numărul de acțiuni pe care le deține fiecare. La Hidroelectrica, statul este acționar cu 80%, iar Fondul Proprietatea, cu 20%. În urmă cu o zi, statul a respins acordarea de dividende suplimentare în valoare de 512 milioane lei la Nuclearelectrica, conform Hotnews.ro.

Rămâne de văzut cât vor fi nevoite companiile să distribuie din profitul pe 2019, decizia urmând să fie luată de Guvern la începutul anului viitor.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu