Hidroelectrica va lucra cu Verbund pentru dispecerizare și operarea centralelor fără personal

0

Hidroelectrica și VERBUND Hydro Power GmbH au semnat un memorandum de cooperare prin care cele două companii se angajează să pună în comun resursele de know-how și să lucreze în echipă la identificarea și implementarea unor proiecte viabile de dezvoltare. Încheierea memorandumului a fost avizată de Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica în septembrie 2018 și aprobată de AGA în octombrie, cu unanimitatea drepturilor de vot.

„Vedem în colaborarea cu Hydro Power GmbH o reală oportunitate, de pe urma căreia ambele companii vor avea cu siguranță de câștigat”, a declarat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica și VERBUND intenționează să dezvolte în comun „soluții de proiectare, de construire și echipare bazate pe cele mai noi soluții și tehnologii în domeniul energetic”. Documentul face trimitere concretă la stipulează “transferul de informații și know-how privind modalitățile de dispecerizare a energiei, operarea centralelor fără personal (prin centre de control)”, dar și la optimizarea activității de mentenanță și reparații, precum și la asigurarea conectivității longitudinale a cursurilor de apă.

VERBUND Hydro Power GmbH este cea mai importantă companie de utilități din Austria și unul dintre cei mai mari producători de energie hidroelectrică din Europa. VERBUND Hydro Power GmbH are o vastă experiență în domeniul dezvoltării și operării de centrale electrice, precum și un remarcabil know-how în zona producerii de energie atât din sursă hidro, cât și din resurse regenerabile în general.

Hidroelectrica este cea mai mare companie producătoare de energie electrică din România, una dintre cele mai profitabile companii din Europa de Est și are, de asemenea, un istoric relevant în exploatarea centralelor hidroelectrice.

Share.

Lasă un comentariu