Hidroelectrica are susținerea guvernului pentru achiziția de active ale grupurilor CEZ și Enel

0

Hidroelectrica are planuri mari de diversificare și dezvoltare a portofoliului de producție prin proiecte noi. Conducerea companiei cere, din nou, aprobarea acționarilor să angajeze avocați externi pentru îndeplinirea obiectivului. Dacă, inițial, nu a fost de acord ca Hidroelectrica să angajeze avocați externi, pe considerentul că se poate diversifica activitatea cu forțe proprii, acționarul majoritar s-a răzgândit, conform investenergy.ro.

La solicitarea acționarului majoritar, statul român, reprezentat prin Ministerul Energiei, ordinea de zi a ședinței AGEA din data de 13 septembrie a fost completată. Se cere astfel aprobarea acționarilor pentru achiziționarea de către Hidroelectrica a unor servicii avocațiale de consultanță având în vedere obiectivul societății de a-și diversifica portofoliul de producție prin proiecte noi, atât prin transfer de business, achiziție de participații și acțiuni sau active ale grupurilor CEZ România și Enel România.

În ședința AGEA din septembrie, acționarii vor fi informați de către Directorat cu privire la demararea acțiunilor aferente procesului de fuziuni și achiziții (M&A) pentru Grupurile CEZ România și Enel România la nivelul Hidroelectrica, potrivit ordinii de zi completate la cererea Ministerului Energiei.

Share.

Lasă un comentariu