Hidroelectrica are în plan execuţia de proiecte noi cu o valoare de aproape 18 mld. lei

0

Hidroelectrica are în plan, pentru perioada următoare, execuţia de proiecte hidroenergetice noi cu o valoare estimată totală de 17,933 miliarde lei.

Obiectivele de investiţii au o putere instalată totală de 713,62 MW şi pot asigura o producţie medie anuală de 3.396,79 GWh/an, conform strategiei investiţionale publicate de companie.

În ceea ce priveşte realizarea proiectelor hidroenergetice noi, este vizată, printre altele, creşterea capacităţii de producţie prin finalizarea amenajărilor hidroenergetice aflate în curs de execuţie, pentru care sunt necesare circa 1,37 miliarde lei. Puterea instalată cumulată a acestor obiective va atinge 239,94 MW, iar producţia estimată pentru un an mediu hidrologic este de circa 758,33 GWh, aport suplimentar de energie în Sistemul Energetic Naţional, conform Agerpres.

Hidroelectrica urmăreşte și realizarea unor capacităţi noi de producţie a energiei electrice pe râurile interioare evaluate, la acest moment, la circa 93,7 MW instalaţi şi o energie de proiect de 338,5 GWh/an. Pentru realizarea acestor obiective se are în vedere un volum al investiţiilor de circa 2,34 miliarde lei şi intrarea în exploatare în perioada 2026-2028.

Share.

Lasă un comentariu