Hidroelectrica ar putea vinde mai întâi 5-10% din acțiuni BERD, pentru a lista prin ofertă publică inițială doar restul de până la 20%

0

Bogdan Tudorache

Ministrul Economiei și Energiei (MEEMA), Virgil Popescu, susține că Hidroelectrica s-ar putea privatiza în această toamnă, însă Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare ar putea beneficia de un pachet ”de prelistare” de 5-10%.

Ulterior, restul acțiunilor, de până la 20%, va fi listat la Bursă. ”Cei 20% includ pachetul BERD”, a explicat ministrul, la întrebarea energynomics.ro.

“Susținem listarea Hidroelectrica la bursă, este în programul de guvernare, avem inclusiv o scrisoare de intenție din partea Băncii Europene de Dezvoltare (BERD) care dorește să fie parte la această procedură, chiar să participe la o prelistare, cum un procent de să zicem 5% sau 10%, prelistare care ar ridica valoarea companiei. Analizăm acest lucru, vom discuta și în Guvern acest lucru. Eu cred că Hidroelectrica este o bijuterie a energeticii românești, este o companie verde, faptul că este o companie verde este activul cel mai important al acestei companii”, a declarat Virgil Popescu, la ZF Power Summit.

Share.

Lasă un comentariu