Acasă » Electricitate » Hidro » Hidroelectrica a realizat un profit brut trimestrial de peste 400 de milioane de lei

Hidroelectrica a realizat un profit brut trimestrial de peste 400 de milioane de lei

20 aprilie 2015
Electricitate
energynomics

Hidroelectrica a făcut în primele trei luni din 2015 un profit brut de 405 milioane de lei, o creștere fulminantă față de aceeași perioadă a anului trecut, când a raportat un profit brut de 178 de milioane de lei, anunță compania de hidroenergie. Producția s-a ridicat la 4.711 GWh, cu 37% mai mult față de trimestrul I al anului trecut. Cifra de afaceri trimestrială s-a mărit de la 676 de milioane de lei la 944 de milioane de lei.

„Am creat premisele unui an excepţional pentru Hidroelectrica în 2015, iar dacă regimul hidrologic va fi similar cu cel înregistrat anul trecut, estimăm o producţie de peste 18 TWh şi un profit de peste 300 de milioane de euro. Totodată compania îşi va consolida poziţia de lider în producţia de energie electrică în România, aspirând la statutul de jucător regional în vânzarea energiei electrice, pregătind astfel terenul pentru cea mai de succes listare a unei companii româneşti pe Bursă de Valori”, a declarat Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar Euro Insol.

Doar trei microhidrocentrale vândute în cea mai recentă licitație

Hidroelectrica, aflată încă insolvență, a vândut la sfârșitul lunii martie trei microhidrocentrale (MHC) dintr-un total de 33 de astfel unități scoase la licitație, pentru 5 milioane de lei, scrie Mediafax. O MHC a fost cumpărată de Three Pharm din Târgu-Mureș, pentru 1,4 milioane de lei, iar celelalte două au fost achiziționate de firma italiană Geo Service Italia, pentru 3,6 milioane de lei, potrivit datelor Hidroelectrica furnizate agenției de presă menționate.

MHC sunt capacităţi de producţie din surse regenerabile care au o putere instalată de până la 10 MW și sunt beneficiare ale schemei de sprijin prin certificate verzi. Cele 33 de unități care au fost scoase la vânzare au o putere instalată cumulată de 26 MW și sunt amplasate în județele Suceava, Bacău, Neamț, Hunedoara, Maramureș, Brașov, Arad, Sibiu, Argeș, Buzău, Vâlcea și Timiș.

Hidroelectrica speră să obțină 84,7 milioane de lei din vânzarea tuturor MHC-urilor. Compania mai deține 128 de MHC cu o putere instalată de până la 4 MW fiecare, dintre care 23 vor fi păstrate în portofoliul companiei de stat și vor fi retehnologizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *