Hidroelectrica a demarat procedurile pentru achiziția de active ale Enel, CEZ și UCM Reșița

0

Hidroelectrica a demarat procedurile pentru potențialele achiziții de active ale CEZ și Enel din România, ne-a declarat directorul general al companiei, Bogdan Badea, confirmând astfel informațiile vehiculate în presă. În plus, producătorul de energie se pregătește să preia și unele active ale UCM Reșița.

“Da, am demarat procedurile pentru achiziția de participații la CEZ și Enel, am inițiat demersurile, adică selectarea de consultanță juridică, de M&A, suntem interesați de unele active, face parte din strategia noastră, transpusă în planul de administrare, începem procedura de due dilligence”, a declarat Bogdan Badea, președintele Directoratului companiei, citat de e-nergia.ro.

Badea a mai afirmat că Hidroelectrica este interesată și de unele active ale UCM Reșița, societate aflată într-o insolvență prelungită și care are drept principal client producătorul de energie. “Vrem anumite secții de la UCMR, pentru mentenanță, am făcut un due dilligence tehnic, să vedem de ce avem nevoie, acum începem selecția consultanților. Luăm activele care ne trebuie de acolo”, a spus Badea.

UCM Reșița, societate care este în insolvență de circa opt ani, este un partener important al Hidroelectrica, în condițiile în care multe dintre hidroagregatele companiei se repară și modernizează la uzina reșițeană. După achiziție, secțiile de la UCMR vor fi alipite la Hidroserv, iar Hidroelectrica își va consolida segmentul de mentenanță.

Share.

Lasă un comentariu