Havrileț: Ministerul Economiei urmărește listarea a 10% din Hidroelectrica, alte pachete ar putea fi vizate

0

Bogdan Tudorache

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) urmărește listarea a 10% din Hidroelectrica, a declarat, pentru energynomics.ro, secretarul de stat Niculae Havrileț.

”Urmărim listarea unui procent mai mic din Hidroelectrica, de cam 10%, și, în viitor, avem în vedere și alte pachete ale companiilor din portofoliul. Nu avem în prezent un plan pentru aceste alte pachete, în viitorul apropiat însă putem să ne mai gândim să mai listăm părți din alte companii, fără a avea acum vreun termen stabilit. Am văzut că succesul Electrica a fost unul important, care ne-a dat semnalul că întotdeauna privatizările cele mai bune se fac pe bursă. În cazul în care, în viitor, se va lua decizia listării, vom analiza acest lucru, acum însă nu avem nici un program de listare, în afară de Hidroelectrica – din portofoliul companiilor din sectorul energetic”, ne-a declarat Havrileț.

”Am văzut că a avut succes evoluția Electrica, dar și a companiilor de stat listate pe bursă, randamentele fiind foarte bune, încurajează investitorii să investească în active sigure și profitabile, cum sunt cele din domeniul energiei. Prin urmare, noi ne putem gândi și pe viitor să folosim bursa în listarea unor părți din companii. Nu este o acțiune imediată, însă”.

”Avem încredere că BVB poate reprezenta cu succes piața de listare pentru Hidroelectrica. Mai mult de atât, analizăm și luăm în calcul posibilitatea listării mai multor companii aflate în portofoliul Ministerului Economiei Energiei și Mediului de Afaceri”, a declarat Havrileț, într-un comunicat al MEEMA de luni, în urma unei întâlniri cu oficialii Bursei de Valori București.

Share.

Lasă un comentariu