Guvernul va solicita companiilor de stat dividende suplimentare

0

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul României analizează în prezent planurile de investiţii ale companiilor de stat, printre care şi cele listate la Bursa de la Bucureşti, pentru a putea decide cui va solicita dividende suplimentare, în funcţie de resursele disponibile ale fiecărei companii.

„O să mergem înainte cu solicitările de dividende suplimentare. Deocamdată realizăm un pachet de măsuri de susţinere a economiei. Suntem într-o fază de evaluare a resurselor pe care le avem dintre veniturile posibile, fie că vorbim de finanţarea de pe piaţa internaţională, fie de finanţarea de pe piaţa internă, respectiv creditarea bancară, obligaţiuni către populaţie, finanţări instituţionale, fonduri europene“, a declarat Ludovic Orban, pentru ZF.

Astfel pentru anul 2020 companiile din subordinea statului român ar putea repartiza din nou dividende suplimentare întrucât deficitul bugetar în creştere şi blocajul din economie pe fondul măsurilor extraordinare de carantină au pus o presiune imensă pe finanţele publice.

Share.

Lasă un comentariu