Guvernul german va finanța încălzitoare exterioare pe gaz pentru a ajuta restaurantele să facă față pandemiei

0

Proprietarii de restaurante din Germania ar putea primi în curând asistență financiară de la guvern pentru a achiziționa încălzitoare exterioare care să le permită să-și mențină afacerile deschise pe timpul iernii și să respecte măsurile de siguranță anti-coronavirus, relatează Handelsblatt, potrivit CLEW.

Încălzitoarele de exterior, denumite „Heizpilze” în germană și alimentate în cea mai mare parte cu gaze naturale, sunt cunoscute pentru emisiile lor substanțiale de gaze cu efect de seră și, în ultimii ani, au fost interzise în multe orașe germane.

Thomas Bareiß, secretar de stat în ministerul economiei (BMWi), a declarat că “în lunile de toamnă și iarnă, un serviciu în aer liber funcțional face parte din soluția pentru industria noastră gastronomică”. Pentru a ajuta sectorul ospitalității “puternic zdruncinat”, Guvernul ”nu numai că dorește să permită încălzitoarele exterioare, ci și să faciliteze achiziționarea acestora, ca parte a plăților actuale de ajutor intermediar”, a spus Bareiß.

El a adăugat că lupta împotriva pandemiei necesită „soluții pragmatice” și nu „dezbateri ideologice- fantomă” despre emisiile de încălzire. Pe lângă încălzitoare, ministrul a spus că va co-finanța corturile și alte echipamente pentru a permite proprietarilor de restaurante să își mute o parte din afaceri în aer liber.

Ministrul mediului, Svenja Schulze, a declarat că încălzitoarele de exterior ar reprezenta o soluție acceptabilă, dar temporară, pentru a ajuta restaurantele să reziste pandemiei, în această iarnă.

“Dacă utilizarea stațiilor de încălzire poate ajuta la repornirea industriei gastronomice după lockdown și, astfel, la asigurarea supraviețuirii sale pe termen lung, nu ar trebui să fim dogmatici aici”, a spus Schulze potrivit Fuldainfo. În același timp, ministrul a spus că îi înțelege pe cei care trec de la utilizarea transportului public la mașini în timpul pandemiei. “Cine s-ar putea opune acestui lucru pe măsură ce numărul infecțiilor este în creștere?” a spus ea. Cu toate acestea, Schulze a adăugat că este sigură că pandemia nu va afecta durabil acțiunile climatice. “Am reușit să evităm acest pericol. Să luăm în calcul doar pachetul de redresare pe care l-am convenit”, a spus Schulze, subliniind faptul că pachetul va aloca 50 de miliarde de euro unor investiții de stimulare a proiectelor pro-climatice.

Producătorii de încălzitoare exterioare cu gaz au înregistrat o creștere a cererii în ultimele luni, pe măsură ce proprietarii de restaurante caută să respecte regulile de siguranță COVID-19. Potrivit grupului de protecție a mediului Friends of the Earth Germany (BUND), încălzitoarele de terasă emit până la 3,5 kilograme de CO2 pe oră, la putere maximă. Calculele agenției germane de mediu (UBA) au constatat că încălzitoarele mai eficiente, cu emisii de aproximativ două kilograme de CO2 pe oră, ar emite la fel de mult CO2 în timpul unei săptămâni standard cât un autoturism într-o călătorie de 600 de kilometri.

Share.

Lasă un comentariu