Guvernul a lansat un nou program pentru recalificarea minerilor din Valea Jiului

0

Guvernul a lansat miercuri un nou program de proiecte privind recalificarea minerilor din Valea Jiului.

Circa două milioane de euro din fonduri europene vor putea fi folosite pentru recalificarea și integrarea profesională a șomerilor din zonele Petroșani, Vulcan, Petrila, Aninoasa, Lupeni și Uricani. Beneficiarii programului sunt circa 2.000 de persoane vulnerabile din aceste zone și reprezintă un sprijin concret pentru toți șomerii din Valea Jiului.

Programul lansat de guvern se bazează pe trei măsuri: prima vizează recalificarea și reintegrarea profesională a celor afectați de închiderea minelor din zonă, iar firmele care ar urma să aplice pentru a câștiga finanțarea europeană au obligația ca 30% dintre cursanți să fie reintegrați în câmpul muncii, conform Radio România Actualități.

A doua măsură vizează prima de integrare în muncă, mai precis un sprijin material oferit absolvenților cursurilor de calificare profesională; de exemplu, în domeniul construcțiilor cei care se angajează vor beneficia de echipament și de protecție și trusa necesară pentru activitatea desfășurată.

Ultima măsură prevede subvenționarea costului cu forța de muncă pe o perioadă de un an cu suma de 2.250 RON pe lună. Suma este destinată angajatorilor, pentru fiecare persoană care este integrată profesional.

Programul lansat de guvern este unul pilot urmând ca în funcție de rezultate să fie aplicat și în alte opt regiuni identificate ca fiind vulnerabile.

Share.

Lasă un comentariu