Grupul Engie a decis demiterea directorului general Isabelle Kocher

0

Grupul energetic francez Engie a anunțat joi că a luat decizia de a nu reînnoi mandatul directorului general Isabelle Kocher. Engie intenționează să formeze o echipă de conducere interimară și va căuta un nou director, care să-i accelereze procesul de transformare.

Surse din piață au declarat pentru Reuters că reprezentanții statului francez din cadrul CA au decis să voteze pentru demiterea lui Kocher.

Engie are nevoie de o clarificare a opțiunilor sale strategice și de o implicare mai activă a modelului de business în segmentul regenerabilelor, dar și o concentrare mai mare pe soluțiile oferite clienților, a declarat grupul.

Înlăturarea lui Kocher de la șefia companiei urmează unor luni de zile de poziții antagonice în cadrul CA, care a depășit porțile consiliului, fiind influențate de cercurile politice și comerciale franceze. Kocher a fost singura șefă a unei companii franceze mari, și s-a confruntat, de asemenea, cu critici referitoare la managementul propriu, inclusiv după deciziile de a vinde unele active de gaz și cărbune, ceea ce a dus la dezacorduri interne.

„În urma unui proces de decizie bazat pe o evaluare detaliată a funcției, consiliul de administrație a conchis că dezvoltarea ulterioară a strategiei grupului necesită o nouă conducere”, se arată în comunicat.

Share.

Lasă un comentariu