Grupul Enel anunță un profit net curent în creștere cu 11,3% în T1

0

Grupul Enel a anunțat venituri de 20.891 milioane euro în primul trimestru (T1) (față de 18.946 millioane euro în primul trimestru din 2018, reflectând o creștere de 10,3%) și un profit curent net de 1.159 milioane euro (1.041 millioane euro în primul trimestru din 2018, +11,3%)

Creșterea reflectă, în primul rând, creșterea veniturilor Enel Green Power, ale diviziei de trading de electricitate în Italia, Chile și România și vânzările de combustibil din Italia, cât și modificarea aferentă companiilor ale căror rezultate sunt consolidate, prin achiziția Eletropaulo (în prezent, Enel Distribuição São Paulo), a anunțat compania.

Totodată, profitul înainte de impozitare EBITDA s-a cifrat la 4.548 milioane euro (4.037 milioane euro în primul trimestru din 2018) marcând o creștere de 12,7%. Iar EBITDA curent a fost de 4.454 milioane euro (3.909 milioane euro în primul trimestru din 2018, +13,9%), excluzând elementele excepționale din perioada analizată.

„În primul trimestru din 2019 am avut rezultate excelente care confirmă traiectoria de creștere pe care am urmat-o până acum, cât și performanța extraordinară a tuturor liniilor de business. EBITDA curent al Enel a crescut cu 13,9% și profitul curent net cu 11,3% în decursul aceleiași perioade, față de 2018, susținute de îndeplinirea continuă a obiectivelor stabilite în Planul Strategic 2019-2021. Energiile regenerabile, domeniu în care am sporit capacitatea instalată cu 800 MW în acest trimestru, dar și rețelele de distribuție, care au beneficiat de integrarea Enel Distribuição São Paulo, rămân motorul performanței noastre, generând 70% din EBITDA curent al Grupului în primul trimestru al acestui an. Investițiile totale au crescut cu 36% în perioada analizată și au fost alocate în special dezvoltării activelor, cu un avans de 1,2 miliarde euro, concentrat pe regenerabile – în America și Spania – și pe rețele – în Italia”, a spus Francesco Starace, Chief Executive Officer și Director General al Enel.

”În conformitate cu direcția noastră strategică de simplificare a Grupului, am crescut participația noastră la Enel Américas până la 56,42% și ne-am consolidat poziția în producția de energie din surse regenerabile în America de Nord prin reintegrarea de active cu capacitate de 650 MW ale unei companii de tip joint venture. Încă o dată, în ceea ce privește Enel Américas, ne așteptăm ca majorarea de capital recent aprobată, de 3 miliarde de dolari și care urmează să fie finalizată în următoarele luni, să deschidă drumul către o serie de oportunități de creștere în America de Sud, consolidând prezența noastră în regiune.

În 2019, avem în vedere o accelerare a cheltuielilor de capital, având ca prioritate activele în domeniul energiilor regenerabile în America de Nord, precum și continuarea investițiilor susținute în rețele, în special în Italia și America de Sud, în timp ce generarea de fluxuri de numerar va rămâne solidă în perioada următoare. Începutul bun al acestui an ne permite să confirmăm estimările pentru întreg anul 2019”.

Share.

Lasă un comentariu