Acasă » Electricitate » Grupul Enel accelerează închiderea ultimelor centrale pe cărbune din Chile

Grupul Enel accelerează închiderea ultimelor centrale pe cărbune din Chile

28 mai 2020
Cogenerare
Energynomics

Enel anunță că filialele sale chiliene au informat piața de deciziile Consiliilor de Administrație de a accelera închiderea centralei electrice pe cărbune Bocamina, situată în Coronel. Mai exact, Enel Generación Chile va solicita Comisiei Naționale pentru Energie din Chile (CNE) să autorizeze ca încetarea operațiunilor unităților Bocamina I (128 MW) și Bocamina II (350 MW) ale centralei de mai sus să aibă loc până la 31 decembrie 2020, respectiv 31 mai 2022. Închiderea, care este condiționată de primirea autorizației de mai sus, a fost accelerată comparativ cu ceea ce Enel Generación Chile a propus în Planul Național de Decarbonizare semnat cu Ministerul Energiei din Chile la 4 iunie 2019, care prevedea închiderea Bocamina I până la sfârșitul anului 2023 și închiderea Bocamina II cel mai târziu în 2040.

„Vom fi prima companie de energie din Chile care va ieși complet din sectorul cărbunelui, continuând să construim în siguranță capacități de producere a energiei din surse regenerabile, cu beneficii concrete din punct de vedere ecologic, economic și social, în conformitate cu strategia de decarbonizare a Grupului nostru. Această abordare se adresează oamenilor noștri, cu precădere colegilor care lucrează în centralele pe cărbune și tehnologia cărbunilor, cărora li se oferă oportunități de a se reîncadra în alte departamente tehnologice din cadrul Grupului”, a spus Antonio Cammisecra, Head of Global Power Generation la Enel.

Valoarea contabilă netă a celor două unități Bocamina se ridică la aproximativ 790 de milioane de euro la nivelul Grupului Enel, inclusiv costurile aferente dezafectării. Deciziile Consiliilor de Administrație ale Enel Chile și ale Enel Generación Chile ar putea implica recunoașterea unei deprecieri a activelor până la valoarea contabilă netă raportată mai sus. Impactul financiar asociat va fi consemnat în raportul financiar semestrial al Grupului Enel la 30 iunie 2020.

Orice depreciere generată de întreruperea preconizată a generării de energie de către cele două unități Bocamina nu ar afecta în niciun fel politica de dividende a Enel, care se bazează pe o distribuire proporțională cu profitul net din activități curente al Grupului care nu ar fi afectat de o astfel de depreciere.

Inițiativa de mai sus este în concordanță cu obiectivul Grupului Enel de a decarboniza complet mixul de generare a energiei electrice până în 2050. Pentru atingerea acestui scop, Grupul depune eforturi pentru eliminarea completă a cărbunelui până în 2030; în plus, Grupul Enel își mărește capacitatea gestionată de generare a energiei din surse regenerabile la 60 GW până în 2022, de la 46 GW în prezent.

Ca parte a angajamentului său de decarbonizare în Chile, Grupul Enel intenționează să finalizeze, prin intermediul Enel Green Power Chile, aproximativ 2 GW de capacitate de generare a energiei din surse regenerabile până în 2022 în această țară, jumătate fiind deja în construcție, incluzând, printre altele: ( i) centrala solară Azabache (60,9 MW), care împreună cu parcul eolian Valle de los Vientos (90 MW), constituie prima instalație hibridă de generare a energiei electrice din țară; (ii) proiectul solar Campos del Sol (382 MW); și (iii) extinderea de 33 MW la 48 MW a Cerro Pabellón, singura centrală geotermală care funcționează în America de Sud. În Chile, Grupul Enel a închis deja unitatea pe bază de cărbune de 158 MW de la centrala Tarapacá în decembrie 2019. În mod similar cu Tarapacá, Grupul Enel va implementa redistribuirea, în cadrul Grupului, a angajaților de la Bocamina și va evalua reconversia facilităților sale.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *