Greenpeace invită principalii candidați la alegerile prezidențiale la un dialog despre problemele de mediu

0

Greenpeace a transmis luni invitații oficiale către cel mai bine cotați candidați la funcția de președinte al României – Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna și Mircea Diaconu – pentru un dialog despre măsurile concrete pe care aceștia le propun pentru protejarea mediului și pentru combaterea crizei climatice din România.

Schimbările climatice sunt o realitate, lipsa acțiunilor ferme a dus la acutizarea efectelor, iar starea curentă este una de criză. Peste o treime din populația Uniunii Europene trăiește în țări care au declarat deja starea de urgență climatică, iar conform unui sondaj recent, 8 din 10 români consideră că România este afectată de criza climatică, 96% fiind îngrijorați de posibilele sale consecințe, conform Greenpeace.

”De asemenea, pe plan național, asistăm la perpetuarea fenomenului tăierilor ilegale masive și la o violență fără precedent în pădurile României, iar în același timp riscăm amenzi uriașe din cauza poluării și eșecului autorităților de a implementa măsuri pentru a proteja sănătatea cetățenilor. „Viitorul președinte al României poartă pe umeri responsabilitatea unor măsuri urgente, atât pentru protejarea pădurilor și biodiversității, cât și de adaptare și combatere a schimbărilor climatice”, susțin activiștii de mediu.

Share.

Lasă un comentariu