Grecii se aprovizionează cu combustibil în aşteptarea unei crize

0

Grecii se aprovizionează cu combustibil în aşteptarea unei crize de lichidități, scrie presa elenă. Cererea de benzină şi motorină în Grecia a crescut, săptămâna aceasta, cu 30-40% peste nivelul zilnic obişnuit, chiar dacă a fost acoperită fără probleme, relatează Ekathimerini.

În schimb, vânzările de combustibil industrial către sectoarele transportului şi construcţiilor a fost “aproape zero”, indicând situaţia gravă în care a intrat domeniul producţiei din Grecia după două zile de la impunerea unor măsuri de control asupra importurilor şi capitalurilor, comentează ziarul grec.

Piaţa aşteaptă să scadă cererea de carburant pentru vehicule în următoarele zile, în contextul în care rezervoarele au fost umplute, iar drumurile urmează să fie mai liniştite înainte de referendumul programat duminică, adaugă publicaţia, conform Mediafax.

Însă pe măsură ce băncile rămân fără lichidităţi, transportatorii încep să întârzie, la rândul lor, plăţile către furnizori, fapt ce ar putea determina furnizorii de combustibili să majoreze preţurile, pentru a compensa lipsa vânzărilor.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu