Acasă » Regenerabile » Eolian » Goldwind va instala turbine eoliene de 50 MW pentru Monsson Alma

Goldwind va instala turbine eoliene de 50 MW pentru Monsson Alma

5 decembrie 2013
Electricitate
Bogdan Tudorache

Compania chineză Goldwind va livra 20 de turbine eoliene în România până la sfârşitul acestui an, cu o capacitate totală de 50 MW, care vor fi instalate în parcul Mireasa, judeţul Constanţa, operat de firma Monsson Alma, controlată de afaceri suedez Emanuel Muntmark.

Goldwind International Limited, divizie a Xinjian Goldwind Science & Technology Co., are un contract pentru furnizarea de turbine de 50 MW către parcul eolian Mireasa, se arată într-un comunicat al companiei chineze.

Prima turbină Goldwind a fost instalată recent la Mireasa, iar contractul a fost semnat anul trecut, se spune în comuinicat.

Compania notează că este vorba despre prima turbină eoliană de producţie chineză instalată în România şi în Europa de Est.

Cele 20 de turbine Goldwind vor fi livrate până la sfârşitul anului, iar instalarea şi conectarea la reţea ar urma să aibă loc până în iunie 2014, se mai arată în comunicat.

Goldwind este cel mai mare producător de turbine eoliene din China, cu aproximativ 12.000 de unităţi instalate, având o capacitate totală de peste 15 GW, potrivit companiei.

Goldwind s-a extins în mai multe ţări, inclusiv SUA şi Australia, şi vizează de asemenea îmbunătăţirea poziţiei pe pieţele emergente din America Latină, Africa şi Asia, se arată în comunicat. Compania este listată la bursele de la Shenzhen şi Hong Kong.

Monsson Alma operează proiecte cu o capacitate totală de 500 MW şi are în construcţie ferme de 200 MW, majoritatea în Dobrogea, se mai spune în comunicat.

Monsson Alma face parte din grupul Monsson, care dezvoltă, construieşte, operează şi asigură service şi mentenanţă pentru parcuri eoliene şi solare în România.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *