Goldring estimeză un preț țintă pentru titlul Nuclearelectrica de peste 19 lei, pentru următoarele 12 luni

0

Analiștii Goldring estimeză un preț țintă pentru acțiunile Nuclearelectrica (SNN), pentru următoarele 12 luni, de 19.19 lei/acțiune. Prețul țintă estimat (de 19.19 lei/acțiune) este mai mare cu 13.6% decât prețul actual al acțiunii (de 16.90 lei/acțiune).

“Datorită primului semestru al anului 2020 în care societatea a înregistrat un profit net în creștere cu aproximativ 18% (comparativ cu cel din S1 2019), estimările pentru anul 2020 rămân peste rezultatul realizat în anul 2019. Deși creșterea de la semestru la semestru este de două cifre, estimăm că rezultatul net din semestrul al doilea să fie puțin mai modest decât cel realizat în al doilea semestru al anului trecut. Cu toate acestea, profitul anual va rămâne pe un trend ascendent, însă relativ similar cu cel de anul trecut. În ceea ce privește veniturile, chiar dacă acestea se află în scădere cu 2% în primul semestru al anului curent, estimăm că vor reuși să ajungă la un nivel superior, la final de an, comparativ cu cele înregistrate în anul 2019. Această estimare are la bază stabilitatea prețului energiei de pe piețele bilaterale, dar și o recuperare a prețului de pe piața PZU, care a avut de suferit mai ales în al doilea trimestru al anului curent”, se arată în raportul Goldring, conform financialintelligence.ro.

”Nuclearelectrica este o companie a cărui principal avantaj de piață îl reprezintă dividendele acordate acționarilor. În ultimii ani, compania a reușit să ofere unul dintre cele mai ridicate randamente de pe piața de capital din România (deja o piață recunoscută pentru randamentele ridicate pe care companiile le acordă acționarilor). De asemenea, ne așteptăm ca această politică de dividende să continue și în viitor, iar de asemenea să își mențină ritmul de creștere, în limita evoluției profitului net și luând în considerare și nevoia de finanțare a companiei.

Cotația acțiunii se află deja la +18.51% comparativ cu începutul anului 2020, fiind a treia cea mai rentabilă acțiune din acest an (din componența indicelui BET și BET-FI), fără să ținem cont și de randamentul dividendului brut de peste 9%, acordat în luna iunie”.

Share.

Lasă un comentariu