Germanii vor un plan de renunțare la cărbune de la guvernul următor

0

Circa 72% dintre germani spun că următorul guvern ar trebui să decidă un calendar pentru renunțarea la cărbune a țării, potrivit unui sondaj reprezentativ realizat de Kantar Emnid, comandat de Friends of the Earth Germania (BUND). Aproape 59% dintre respondenți au declarat că ar trebui ca uzinele electrice pe bază de cărbune din Germania ar trebui să fie dezafectate “în curând”.

Șeful BUND, Hubert Weiger, a spus că acest lucru a arătat că germanii “se așteaptă ca guvernul federal să acționeze pe o renunțare la cărbune. Un număr mare de centrale electrice pe bază de cărbune trebuie închise în următorii doi-trei ani”.

Planul german de acțiune privind clima pentru 2050 – care detaliază modul în care țara se va apropia de punctul neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până la jumătatea secolului – nu a reușit să stabilească un termen limită pentru închiderea centralelor electrice pe bază de cărbune, potrivit cleanenergywire.org.

Alimentarea cu energie a țării încă se bazează în mare măsură pe cărbune, cel mai mare obstacol în calea reducerii emisiilor. Dar locurile de muncă și economia anumitor regiuni sunt, de asemenea, puternic dependente de combustibilul intensiv emitent de CO2.

Share.

Lasă un comentariu