Germania: Taxele mai mici pentru motorină creează un deficit de circa 7 mil. euro în 2019

0

Impozitarea mai scăzută a motorinei în Germania a creat un deficit de miliarde de euro în 2019, transmite ziarul Rheinische Post.

Ca răspuns la o anchetă parlamentară a Partidului Verde, Ministerul Finanțelor (BMF) a raportat că trezoreria „tehnic vorbind” ar fi putut câștiga cu 5,9 miliarde de euro mai mult între ianuarie și septembrie anul trecut, dacă taxele pe motorină ar fi la fel de mari ca în cazul altor tipuri de combustibil. Întrucât răspunsul guvernului acoperă doar primele nouă luni din 2019, Partidul Verde estimează cifra totală a deficitului pentru 2019 la aproximativ 7,1 miliarde de euro, potrivit CLEW.

Sven-Christian Kindler, expertul Verzilor, a declarat ziarului că subvenții precum privilegiul fiscal pentru motorină înseamnă că „nu vor fi atinse niciodată obiectivele climatice”.

Kindler a spus că subvențiile trebuie să înceteze. “Nimeni nu înțelege de ce combustibilul diesel este sprijinit cu banii contribuabililor și de ce kerosenul nu este impozitat deloc”.

Potrivit răspunsului BMF, lipsa unei taxe pe kerosen a adus un deficit statului german de aproximativ 580 de milioane de euro în 2019.

Share.

Lasă un comentariu