Germania taie obiectivul-cheie de eficiență din proiectul de lege privind energia pentru construcțiile noi

0

Guvernul german a renunțat la un obiectiv esențial de eficiență care viza un „stoc de clădiri aproape neutre pentru climă până în 2050” dintr-un nou proiect de lege privind eficiența energetică pentru construcții (GEG) adoptat de cabinetul federal, relatează Tagesspiegel Background. În proiectul de lege este clar că guvernul nu intenționează în prezent să aplice standarde energetice mai stricte pentru clădiri, scrie Spiegel Online, potrivit Clean Energy Wire.

În schimb, este prevăzută o revizuire a cerințelor energetice pentru clădirile noi și existente până în 2023. Guvernul german nu a reușit în 2017 să treacă o lege privind energia clădirilor, care ar fi stabilit noi standarde pentru eficiență pentru clădiri, începând cu 2019.

Cu toate acestea, noul proiect de lege va interzice instalarea sistemelor de încălzire cu combustibil bazat pe hidrocarburi începând cu 2026, cu excepția cazului în care o clădire nu poate fi conectată la un sistem de distribuție a gazelor, nici la un system de încălzire centralizată, iar furnizarea de căldură din surse regenerabile de energie fie este imposibilă din punct de vedere tehnic, fie nu are sens din punct de vedere economic.

Share.

Lasă un comentariu