Germania lansează prima sa emisiune de obligațiuni verzi

0

Germania a oferit luni, 24 august, primele detalii despre noua sa emisiune de obligațiuni „verzi”, care va fi lansată pentru a finanța proiecte de mediu.

Ministerul Finanțelor a declarat că va împrumuta din piață până la 11 miliarde de euro în 2020 pentru a sprijini proiecte legate de climă.

Prima emisiune, din septembrie, de titluri pe 10 ani, va avea un volum de minimum 4 miliarde de euro, potrivit Euractiv.com.

Guvernul german a anunțat la sfârșitul anului trecut că va lansa obligațiunile în a doua jumătate a anului 2020, ca parte a eforturilor sale de a combate schimbările climatice.

Țara a alocat 54 de miliarde de euro cheltuielilor specifice mediului până în 2023, ca parte a unui pachet climatic care include introducerea unei taxe pe carbon pentru reducerea gazelor cu efect de seră cu 55% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990.

Rita Schwarzeluehr-Sutter, secretar de stat parlamentar pentru mediu, a declarat că obligațiunile vor contribui la eforturile ample ale guvernului.

„Obligațiile federale verzi creează un stimulent clar. În acest fel, arătăm cum activitățile economice ecologice și prietenoase cu mediul pot fi transparente și predictibile”, a spus ea.

Obligațiile verzi vor fi „obligațiuni gemene”, emise alături de obligațiunile federale convenționale cu aceeași scadență și cupon, a mai transmis ministerul de finanțe.

Astfel, investitorii își vor putea schimba obligațiunile, trecând de la o variantă la alta, acestea fiind mai atractive pentru investitori, potrivit lui Joerg Kukies, secretar parlamentar al Ministerului Finanțelor.

Germania se alătură tendinței obligațiunilor verzi relativ târziu. Polonia a lansat în 2016 primele obligațiuni verzi suverane din lume, iar Franța, în prezent principalul emitent mondial al unor astfel de instrumente, în 2017.

Share.

Lasă un comentariu