Germania închide o nouă uzină nucleară

0

Una dintre ultimele centrale nucleare rămase active din Germania, Philippsburg 2, a fost scoasă cu succes din rețea în seara de anul nou, a declarat operatorul EnBW.

“Blocul 2 al centralei nucleare Philippsburg a fost scos din rețea astăzi la 18:55”, a comunicat EnBW la 31 decembrie, adăugând că procesul a avut loc “așa cum a fost planificat și fără anomalii”.

Decomisionarea uzinei, funcțională din 1984, va avea loc la începutul acestui an, a adăugat Jörg Michels, șeful unității EnBW, care spune că procesul de demontare va oferi angajaților de pe șantier „o perspectivă interesantă a locului de muncă dincolo de producția de energie electrică”, potrivit Clean Energy Wire.

Conform EnBW, Philippsburg 2 a produs aproximativ 10 miliarde KWh pe an și a furnizat aproximativ o șesime din întregul consum de energie din sudul statului federal Baden-Wurttemberg. Organizația de mediu BUND a salutat dezafectarea uzinei. “Fiecare centrală nucleară care se se închide reprezintă un succes pentru zeci de ani de luptă împotriva energiei nucleare periculoase”, a declarat șeful BUND, Olaf Bandt, cerând guvernului să pună capăt producției de combustibil nuclear în Germania.

Share.

Lasă un comentariu