Germania: E.ON va instala circa 2,5 milioane de contoare inteligente până în 2030

0

Atingerea obiectivelor de protecție climatică este condiționată de reconfigurarea și reproiectarea sistemelor energetice, iar acest lucru se poate realiza inclusiv prin digitalizarea consecventă a rețelelor și inovații suplimentare. În acest scop, în următorii trei ani, E.ON are în plan investiții de 6,6 miliarde de euro doar în rețelele sale germane de distribuție. De asemenea, în următorii zece ani, E.ON intenționează să instaleze în Germania aproximativ 2,5 milioane de contoare inteligente.

În România au fost instalate, în ultimii ani, circa 320.000 de contoare inteligente, iar pentru perioada 2019-2028 ţinta este montarea a altor circa 397.000 de contoare, valoarea investiţiilor fiind de circa 127,3 milioane de lei. Ca urmare, la sfârșitul anului 2028, peste 700.000 de clienți, reprezentând 45% din totalul clienților companiei din România, vor avea instalate contoare inteligente. Cel mai recent proiect a fost demarat în luna august 2020 în municipiul Iași și vizează contorizarea inteligentă a peste 10.000 de consumatori de energie electrică.

„Impulsionăm instalarea sistemelor de contorizare inteligentă deoarece digitalizarea și controlul inteligent al rețelelor electrice reprezintă un pilon fundamental al lumii energetice de mâine. Aici, la E.ON, suntem convinși că sistemul inteligent de măsurare va juca un rol cheie în tranziția energetică. Nu este suficient să dezvolți energia eoliană, să vinzi vehicule electrice sau să dotezi acoperișurile cu panouri solare. Trebuie să putem măsura și controla rețeaua la nivel local în timp real, astfel încât să putem folosi cât mai bine energia generată ecologic”, a spus Malte Sunderkötter, director general al filialei E.ON, e.kundenservice Netz.

Share.

Lasă un comentariu