Germania deschide o nouă centrală pe cărbune, în pofida planului de renunțare

2

Uniper a primit undă verde să înceapă operațiunile comerciale la noua sa centrală electrică pe bază de cărbune Datteln 4, o investiție de 1,5 miliarde de euro, în ciuda cererilor de a nu o conecta la rețea, au declarat pentru Reuters Newswire surse guvernamentale și industrie.

Discuțiile despre plățile compensatorii pentru această centrală, în cazul decomisionării, sunt așadar excluse, deoarece uzina este modernă și are emisii de CO2 relativ mici, iar Germania ar trebui mai degrabă să închidă mai întâi unitățile mai vechi în loc să plătească milioane de euro cu titlu de compensație, a declarat o sursă guvernamentală pentru jurnalistul Markus Wacket, de la Reuters.

Uzina Datteln 4, cu o capacitate de 1.100 megavati (MW) este cea mai mare unitate pe huilă din Germania. Este programată să fie operațională până la jumătatea anului 2020. Comisia de renunțare la cărbune din Germania a recomandat la începutul acestui an să nu fie pornită uzina Datteln 4, iar Uniper să primească despăgubiri. Germania își propune să elimine treptat centralele electrice pe cărbune cel târziu până în 2038, potrivit CLEW.

Share.

2 Comments

  1. Sa pui in functiune o centrala pe carbune de 1100 MW in 1-2 ani este ceva de apreciat.E adevarat pentru cei putini care mai inteleg ce inseamna punerea in functiune a unei cantrale pe carbune.La noi se inlocuiesc centralele pe carbune cu hidrocarburi ,transformand cazanele din functionare pe carbune pe hidrocarburi.Ca oamenii care fac asemenea afirmatii habar nu au de energie nu ma mira, ma doare faptul ca putinii oameni care mai stiu ce inseamna asemenea inlocuire tac chitic.Singura explicatie ar putea fi ca sunt scarbiti de ce se intampla in energie.

Lasă un comentariu