Generarea de energie pe bază de gaze atinge un nivel record în Germania

0

Producția de energie electrică din gaz natural a crescut la un nivel constant în Germania anul trecut, depășind pentru prima dată generarea de energie electrică pe bază de cărbune, potrivit unui raport Frankfurter Allgemeine Zeitung bazat pe cifrele asociației de utilități BDEW.

În timp ce generarea de energie electrică pe bază de gaze a crescut cu peste 10 la sută, până la 91 de miliarde de kilowatt-uri (kWh) în 2019, producția axată pe cărbune a scăzut cu aproape 31% la aproximativ 57 de miliarde de kWh. Creșterea a făcut ca gazul să fie cea de-a treia sursă importantă pentru producția de energie după lignit (cărbune brun), care a scăzut cu aproape 22 la sută până la aproximativ 114 miliarde kWh, și eolianul onshore, care a crescut cu aproape 12% pentru a ajunge la peste 101 miliarde kWh, potrivit CLEW.

BDEW a declarat că utilizarea crescută a gazului a contribuit semnificativ la scăderea producției de CO2 din Germania anul trecut. Tranziția de la alți combustibili fosili a scăzut emisiile cu șase milioane de tone.

Share.

Lasă un comentariu