General Electric, interesat de construcția NPP Belene

1

Producătorul american de turbine General Electric și-a manifestat interesul de a participa la construcția centralei nucleare de la Belene, a declarat ministrul bulgar al Energiei, Temenuzhka Petkova. Până la data de 19 august, care este termenul limită pentru primirea ofertelor, ea așteaptă și o ofertă din partea Rosatom, a anunțat postul de radio bulgar BNR, potrivit Novinite.

Ministrul a mai spus că nu se poate vorbi de un proiect exclusiv rusesc, deoarece sit-ul și unitățile sunt bulgare, precum și licențele. Cele două reactoare rusești cumpărate de Bulgaria vor putea, deasemenea, să funcționeze cu turbine americane, a adăugat Petkova.

Proiectul este atractiv în condițiile stabilite de partea bulgară, care nu includ garanții de stat pentru investiții, deoarece necesitatea reducerii emisiilor nocive din regiune va genera o cerere de energie electrică curată la prețuri accesibile, a declarat premierul bulgar Boyko Borissov.

Share.

1 Comment

  1. Cea mai ieftina si sigura -=sursa de energie inepuizabila=,ne poluanta si care produce independent fara sa consume ceva,adica produce gratis.Nepotii dvs.o sa darame tot ce finantati acum si sa construiasca acesta sursa deosebit de ieftina si ne poluanta.

Lasă un comentariu