GE, ofertant preferat pentru o centrală pe cărbune din Kosovo

0

Grupul american ContourGlobal și guvernul kosovar au declarat vineri că General Electric (GE) a fost selectat ca ofertant preferat pentru construcția și întreținerea pe termen lung a Kosova e Re, o centrală electrică pe cărbune de 500 MW, estimată să coste aproximativ 1,3 miliarde euro (1,5 miliarde de dolari). GE și ContourGlobal vor porni negocierile pentru a ajunge la un acord asupra termenelor finale, potrivit Seenews.

În septembrie, patru companii pre-calificate pentru proiect au fost invitate să își prezinte propunerile tehnice și financiare, după ce în luna iunie ContourGlobal a lansat selecția inițială a solicitanților pentru a furniza proiectul la cheie. În luna octombrie, ContourGlobal și-a reiterat angajamentul față de proiect, în pofida declarației președintelui Băncii Mondiale potrivit căreia banca nu va susține proiectul.

În decembrie 2017, guvernul kosovar a semnat un acord cu ContourGlobal pentru lansarea construcției Kosova e Re. Noua centrală electrică va fi operațională până în 2023, a declarat, la acea dată, ministerul economiei și dezvoltării din Kosovo. Durata de viață a viitoarei centrale electrice este estimată la 40 de ani.

Share.

Lasă un comentariu