Gazprom și Lukoil anunță creșteri semnificative ale profitului în al doilea trimestru

0

Gazprom a raportat o creștere a profitului net în al doilea trimestru peste așteptările analiștilor, beneficiind din plin de majorarea prețurilor energiei. Potrivit companiei, profitul net pentru al doilea trimestru a crescut la 259 miliarde de ruble (3,8 miliarde de dolari), de la 48 de miliarde de ruble în perioada similară anterioară și peste estimarea de 228 miliarde de ruble din sondajul Reuters.

Acțiunile Gazprom au crescut cu 1,1% după anunțarea rezultatelor, depășind bursa din Moscova, care a urcat cu doar 0,8%.

Gazprom a transportat mai mult de 101 miliarde metri cubi de gaze naturale către UE și Turcia în prima jumătate a anului, în creștere cu 6% față de anul precedent- aproximativ 34% din piața de gaze naturale din Europa.
Cel de-al doilea mare producător de petrol din Rusia, Lukoil, a raportat o creștere de 20% a profitului net al doilea trimestru, ajutată de prețurile petrolului și de o rublă mai slabă. Profitul net a ajuns la 167,3 miliarde de ruble (2,5 miliarde dolari) pentru al doilea trimestru. Analiștii chestionați de Reuters estimau un profit net de 171 miliarde de ruble.

Oficialii Lukoil au declarat că avansul a fost susținut de vânzări mai mari, în ciuda scăderii producției de petrol, după înțelegerea globală de reducere a producției.

Acțiunile au crescut cu 1,3% până la 1228 GMT, depășind piața bursieră din Moscova.

Vânzările în al doilea trimestru au crescut la 2.06 trilioane de ruble, de la 1.36 trilioane de ruble în anul anterior.

Rezultatul înainte de dobânzi, impozite, amortizări și amortizări (EBITDA) a crescut la 295,2 miliarde de ruble, de la 179 miliarde de ruble în aceeași perioadă a anului 2017.

Lukoil a declarat, de asemenea, că fluxul de numerar ajustat a crescut în trimestrul aprilie-iunie cu peste 65%, până la un record de 152 miliarde de ruble.

Share.

Lasă un comentariu