Gazprom planifică lansarea primei obligațiuni în dolari din ultimul an

0

Gazprom intenționează să emită primele obligațiuni corporative denominate în dolari din ultimul an ale unei companii rusești, în pofida îngrijorărilor pe scală largă privind noi posibile sancțiuni americane împotriva Rusiei.

Compania intenționează să înceapă un roadshow în SUA pe 4 februarie, potrivit declarației Renaissance Capital, una dintre băncile mandatate ca brokeri pentru emisiune, potrivit Financial Times.

Compania va fi prima corporație din Rusia care va emite obligațiuni în dolari SUA din februarie 2018, a afirmat Renaissance.

La începutul anului trecut, producătorul rus de aur Polyus, gigantul industriei aluminiului, Rusal, producătorul de îngrășăminte Phosagro și banca Alfa-bank au plasat obligațiuni denominate în dolari, în valoare de peste 2 miliarde USD. Polyus a încercat ulterior să răscumpere parte din emisiune, după ce SUA a impus sancțiuni asupra milionarului Suleiman Kerimov, care controlează compania.

Emisiunile de obligațiuni în valută ale Gazprom de anul trecut au inclus două ediții în euro, una în franci elvețieni și una în yeni japonezi.

Share.

Lasă un comentariu