Gazprom instalează două turbine cu gaz Ansaldo la centrala sârbă Pancevo

1

Gazprom Energoholding, o filială a Gazprom, a finalizat instalarea a două turbine cu gaz la centrala de 200 MW cu ciclu combinat de la Pancevo, Serbia.

Echipamentul a fost fabricat de grupul italian Ansaldo și a fost livrat pe mare din portul italian Genova către Constanța, iar apoi pe Dunăre până în Pancevo, a declarat Gazprom Energoholding, potrivit SeeNews.

“Alegerea turbinelor cu gaz Ansaldo a fost motivată de eficiența și fiabilitatea lor ridicate, precum și de experiența companiei în exploatarea de turbine similare la centralele Gazprom Energoholding din Rusia”, a declarat directorul Gazprom Energoholding Serbia, Aleksandr Varnavskiy.

În martie 2018, Gazprom Energoholding a semnat un acord de 40 de milioane de euro (44,4 milioane de dolari) cu Ansaldo pentru livrarea a două turbine de gaz AE64.3A, generatoare cu răcire cu aer WY18Z și sisteme auxiliare pentru construcția unei centrale combinate de căldură și energie electrică (CHP) la Pancevo.

Share.

1 Comment

  1. Daca am retinut bine in 2018 a fost semnat contractul si in 2019 sunt puse in functiune.Oare au aviz UE ?si la noi la fel, au inceput negocierile pentru grupul nou la Rovinari in 2007 si tot dicuta.Cred ca vor functiona cu gaz inmagazinat in depozitul de la Craiova.

Lasă un comentariu