Gazprom evaluează pierderile provocate de sancțiunile SUA

0

Operatorul proiectului gazoductului Nord Stream 2, Gazprom, a declarat joi că evaluează proiectul de lege din Statele Unite, aprobat de un grup al Senatului, care propune sancțiuni asupra acestuia, deși este prea devreme pentru a comenta eventualele implicații.

Un comitet al Senatului SUA a aprobat, miercuri, un proiect de lege prin care se propune sancționarea companiilor și persoanelor implicate în construirea conductei de gaz Nord Stream 2 din Rusia către Germania, proiect pe care administrația americană îl consideră periculos, întrucât va consolida poziția economică a Moscovei asupra Europei, potrivit Reuters.

Rusia a finalizat instalarea a aproape două treimi din conducta de gaze naturale Nord Stream 2 de-a lungul bazinului Mării Baltice, a anunțat recent vicepreședintele Gazprom. “Finalizarea părții maritime [a Nord Stream 2]este în jur de 60%”, a declarat Oleg Aksyutin pentru canalul Rossiya 24.

Conducta submarină, destinată livrării gazelor naturale rusești către Germania și, în continuare, către alți clienți europeni, urmează să fie finalizată până la sfârșitul anului. Oficialul Gazprom a adăugat că, anul trecut, secțiunile offshore și terestre ale conductei au fost conectate pe partea germană, unde un terminal de recepție este în prezent în construcție. La capătul dinspre Rusia, lucrările sunt în plină desfășurare pentru a completa secțiunile terestre și maritime, potrivit Russia Today.

Share.

Lasă un comentariu