Gazprom crește exportul către Austria cu 1 miliard de metri cubi

0

Gazprom a fost de acord să crească livrările de gaze contractate către Austria cu 1 miliard de metri cubi pe an pe durata unui contract care definește o cerere a țării pentru gazul rusesc.

Austria și-a extins contractele de import de gaze ale Gazprom, în ciuda opoziției grele a Comisiei Europene față de dependența tot mai mare a Europei de gazul rusesc. Exporturile Gazprom în Europa au crescut rapid în ultimii ani, deoarece producția de gaze a regiunii a scăzut, iar cererea de gaze a crescut.

Estimând că tendința va continua, în luna iunie, Gazprom și OMV și-au extins contractul de furnizare a gazelor până în 2040, față de 2028, potrivit Financial Times.

“Cererea de gaze naturale în Europa va crește în primul rând ca urmare a înlocuirii succesive a centralelor electrice pe cărbune, împreună cu scăderea simultană a producției europene”, a declarat directorul executiv al OMV, Reiner Seele.

Creșterea livrărilor de gaze contractate din Rusia ar susține securitatea energetică a Austriei și a Europei, a adăugat el.

Companiile nu au dezvăluit volumul total contractat. Ofertele de gaz ale Gazprom în Austria au crescut deja cu o treime pe an la 8,8 miliarde de metri cubi în primele zece luni ale anului 2018, potrivit companiei rusești. Gazprom a furnizat Austriei o cantitate record de 9,1 miliarde mc de gaze pe întreg anul 2017, în creștere cu 50% față de anul trecut.

Share.

Lasă un comentariu