Gadola, EnergoBit: Eoliene de 15 milioane euro, în aşteptarea unor legi mai favorabile

0

###author###

EnergoBit a investit deja aproximativ 20 milioane de euro în parcuri eoliene de 13 MW, aflate în funcţiune şi aşteaptă noua legislaţie pentru a dezvolta încă 14 MW, cu investiţii de aproximativ 15 milioane de euro, a declarat pentru energynomics.ro, Ștefan Gadola, unul din fondatorii grupului EnergoBit din Cluj-Napoca.

„Vom investi în încă 14 MW, însă aşteptăm legile, totul depinde de certificatele verzi acordate”, spune Gadola. Totodată, EnergoBit a îngheţat investiţii de aproximativ 50 milioane de euro în parcuri fotovoltaice, până la apariţia unei legislaţii mai clare.

“Parcurile solare…le-am pus în conservare, nu le-am mai dezvoltat. Aşteptăm o nouă legislaţie. Totul e legat de schema de sprijin cu certificate verzi, “dacă iese sau nu iese business planul…”, spune Gadola.

EnergoBit a anunțat încă din 2013 că ar putea renunța la șapte proiecte fotovoltaice cu o capacitate totală de 30-35 MW, în valoare de maximum 52,5 milioane de euro, calculate la un necesar de 1,5 milioane de euro pe MW.

Compania a fost înfiinţată în 1990, fiind activă în domeniul echipamentelor şi lucrărilor pentru industria energetică. Fondul polonez de investiţii Innova Capital a preluat, la finalul anului 2012, un pachet reprezentând 53% din acţiunile EnergoBit.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu