Furnizorii vor suporta penalizări de 5-10% din cifra de afaceri pentru manipularea pieţei

0

Comisia pentru industrii și servicii a introdus un amendament la Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr.123/2012 prin care se introduc penalizări de 5-10% din cifra de afaceri pentru manipularea pieţei de gaze și energie electrică.

Dacă contravenientul este persoană juridică nou-înființată, care nu a înregistrat cifra de afaceri în anul anterior sancționării, acesta va fi sancționat cu amendă contravențională de la 100.000 lei la 1.000.000 lei, conform amendamentelor admise.

Repetarea contravenției de manipulare a pieței în decurs de 12 luni constituie faptă foarte gravă, autoritatea de reglementare retrăgând licența persoanei contraveniente în urma unei hotărâri judecătorești definitive, conform Comisiei de Industrii şi Servicii, potrivit financialintelligence.ro.

Potrivit altor amendamente admise, operatorul de transport şi de sistem are obligaţia să racordeze toți solicitanții la sistemul de transport, în termen de 180 de zile de la data obținerii autorizației de construire. Recuperarea costurilor privind racordarea se realizează prin tarifele de transport conform reglementărilor ANRE.

Share.

Lasă un comentariu