Furnizările de ghips din Germania, amenințate de renunțarea la cărbune

0

Renunțarea Germaniei la cărbune amenință aprovizionarea cu ghips a țării, relatează Steven Hanke în Tagesspiegel Background. Mai mult de jumătate din ghipsul folosit în Germania este derivat din gazele emise de centralele electrice pe cărbune, iar guvernul federal nu a prezentat încă un plan de înlocuire a cantităților enorme de gips care se vor pierde atunci când instalațiile de cărbune din țară vor fi închise, scrie Hanke, potrivit CLEW.

Deși există alternative, cum ar fi gipsul natural, găsirea de noi surse va dura ceva timp, venind la pachet cu un preț ridicat. Extinderea mineritului de gips, cea mai evidentă soluție, se confruntă deja cu o rezistență puternică. Cea mai mare parte a rezervelor naturale de ghips din Germania rămâne în stare latentă în Turingia. Primul ministru al statului, Bodo Ramelow, a avertizat deja că pitoreștii Munți Harz din Turingia sunt în pericol, prin prisma excavărilor de noi cariere.

Germania consumă în jur de 10 milioane de tone de ghips în fiecare an pentru o gamă largă de utilizări, de la creta din școli, la turnări de ipsos medical și, mai ales, în construcții.

Share.

Lasă un comentariu