Franța aprobă proiecte eoliene și solare cu o capacitate de 1,7 GW

0

Ministerul francez pentru tranziția ecologică și incluzivă (MEIT) a anunțat rezultatele ultimelor licitații pentru parcuri fotovoltaice solare și pentru proiecte eoliene onshore, 288 de proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate totală de 1,7 GW fiind aprobate, potrivit Enerdata.

Pentru licitația eoliană onshore, au fost selectate 35 de proiecte cu o capacitate totală de 749,3 MW la un preț mediu de 62,9 euro/ MWh. Deși au fost propuse inițial doar 630 MW, guvernul a decis să crească volumul alocat pe măsură ce au fost depuse oferte foarte competitive.

MEIT a aprobat, de asemenea, 88 de proiecte fotovoltaice montate la sol în valoare totală de 649 MW (pentru o capacitate propusă de 850 MW); prețul mediu a fost de 62,11 euro/ MWh. În plus, guvernul a aprobat 165 de proiecte fotovolta-ice cu o capacitate totală de 311,7 MW, la un preț cuprins între 15,97 euro/ MWh (pentru autoconsum fotovoltaic) și 108,2 euro/ MWh (proiecte solare combinate cu stocare) în cadrul unor licitații specifice, în mare parte rezervate unor instalații solare inovatoare (pe terenuri agricole), pentru a sprijini închiderea centralei nucleare de la Fessenheim sau pentru proiecte situate în teritoriile franceze externe și Corsica.

Proiectele contribuie la ținta națională de dublare a cotei de surse regenerabile la 40% până în 2030.

Share.

Lasă un comentariu