Frank Hajdinjak pleacă de la cârma E.ON România, e înlocuit de Manfred Paasch din luna octombrie

5

Directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak, va părăsi România începând cu 1 octombrie, au declarat pentru energynomics.ro surse din piață. El va fi înlocuit de către Manfred Paasch, fost director financiar al unei subsidiare de distribuție a E.ON (E.DIS), cu o bogată experiență internațională în cadrul grupului. Informația a fost confirmată joi de către biroul de presă al companiei.

De la aceeași dată, Cătălin Iordache, în prezent director general companiei de trading AXPO România, va prelua deveni președintele Consiliului de Administrație al E.ON Energie România, înlocuindu-l pe Dan Morari, care a decis să părăsească grupul E.ON.

Hajdinjak, în România de peste 15 ani, fluent în limba română, face parte din elita directorilor de companii energetice locale, fiind una din cele mai importante ”voci” ale industriei.

“Venirea în România a fost cea mai bună decizie din cariera mea de până acum. Au fost 15 ani plini de provocări, în care am reuşit împreună cu colegii români să transformăm fostele companii de stat în companii competitive, orientate spre client, pregătite pentru noua lume a energiei. Aş putea spune după atâţia ani petrecuţi în România că sunt în mare parte şi eu român, iar E.ON Ro-mânia este copilul meu de suflet. Am găsit aici foarte mulţi profesionişti şi a fost o plăcere să muncesc cu ei, să avem rezultate bune pe o piaţă dificilă, în continuă schimbare. Le mulţumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi l-au oferit, nu aş fi reuşit fără ei. Acum, pentru mine este timpul unor noi provocări. Îi urez succes noului director general”, a declarat Frank Hajdinjak, citat în comunicatul E.ON.

Frank Hajdinjak a venit în România în anul 2004 şi a făcut parte din echipa responsabilă de preluarea companiei de furnizare şi distribuţie a gazelor naturale, Distrigaz Nord. Începând cu anul 2008 a fost numit CEO al E.ON România, în această perioadă companiile E.ON de furnizare, respectiv de distribuţie, devenind primele companii integrate de gaze naturale şi energie electrică din România.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

5 Comments

  1. Finally! Intr-un fel sau altul trebuia sa se termine cu sotiile, rudele si cumetriile etc. si cu gasca de la Mures. Pe cand ii urmeaza si ceilalti neaveniti si impostori de genul Claudia Griech cu prietenul ei intim George Precup? Cum naiba se poate ca intr-o companie multinationala cu pretentii, CCO-ul sa fie licentiat in limbi straine si sa nu aiba niciun studiu in orice domeniu comercial si sa fie recomandat doar de faptul ca a fost casatorita cu un prieten si coleg de al lui Frank, iar directorul de dezvoltare sa fie un fost translator (recte nevasta lui Frank) Oare ce companie in care actionar e statutul roman mai are masini de servici de tip Porsche si Mercedes cabrio? Nici macar parlamentarii nostri minunati nu-si permit asa ceva

  2. Era si timpul! Trebuia sa se termine cu rubedeniiile, prietenii si amantlacurile si in special cu gasca de la Mures… Sa speram ca se termina cu sfertodoctii si impostorii gen Claudia Griech si prietenul ei intim George Precup. Este prima multinationala din Romania in care CCO-ul, recte Claudia Griech, are doar meritul ca a fost nevasta unui prieten de al lui Frank, in rest neavand niciun studiu in domeniu, doar limbi straine…iar directorul de dezvoltare/inovatie este fosta traducatoare a lui Frank si actuala nevasta…
    E prima companie in care este actionar statul roman iar managerii au masini de servici Porsche (911 etc.) si Mercedes cabrio. Nici parlamentarii nostrii nu au fost in state de asemenea arogante…

Lasă un comentariu