Acasă » Petrol și Gaze » Franck Neel: OMV Petrom are o nouă strategie pentru 2030, a primit licență de furnizare a GNL

Franck Neel: OMV Petrom are o nouă strategie pentru 2030, a primit licență de furnizare a GNL

18 iunie 2021
Petrol și Gaze
Gabriel Avăcăriței

OMV Petrom lucrează la o nouă strategie pentru anul 2030, care va fi dezvăluită spre sfârșitul acestui an, a declarat Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom și președintele FPPG, în cadrul celei de a 7-a ediții a Energy Strategy Summit, eveniment organizat de Energynomics.

”În Q3-Q4 vom lansa pe piață noua strategie a OMV Petrom. În primul rând, vedem dezvoltarea Mării Negre ca fiind foarte importantă pentru OMV Petrom”, a spus Neel.

În regiune există numeroase proiecte pe gaze. În Grecia o nouă centrală, a treia, a primit aprobările, în timp ce în Bulgaria există două proiecte care implică trecerea de la cărbune la gaze, a mai spus Neel.

”Tot în Grecia există două proiecte CNG planificate pentru anul viitor. Privind evoluțiile viitoare, în Grecia, o centrală pe gaze a fost deja conectată, iar alte două vor fi conectate la rețea până în 2023. Suntem deja pe calea tranziției energetice, folosind gazul ca parte a mixului de combustibil”, a afirmat Neel.

România are oportunitatea de a deveni cel mai mare producător de gaze din Europa, odată ce proiectul de la Marea Neagră primește aprobările necesare – un proiect foarte important pentru securitatea aprovizionării locale.

„Toate aceste proiecte, în Grecia sau Bulgaria, au fost dezvoltate de sectorul privat. De asemenea, în România, principalele proiecte sunt dezvoltate de sectorul privat. Sectorul privat din România este aici și pentru a ajuta guvernul, societatea, în cadrul acestei tranziții energetice”, a adăugat Neel.

Gazul este, de asemenea, important pentru procesul de mobilitate, în tranziție. ”Tocmai am primit de la ANRE o licență de aprovizionare cu GNL. Suntem prima companie care deține o licență de aprovizionare cu GNL … în special pentru mobilitatea camioanelor, care afectează poluarea. Deci, GNC și GNL vor face parte, de asemenea, din tranziția energetică, iar OMV vrea să fie foarte activă în acest sector”, a mai adăugat Franck Neel.

„Privim cu atenție, de asemenea, către sursele regenerabile, ca o modalitate de a ne reduce amprenta de carbon… și vedem acest model de mix ideal între gaz și solar, într-adevăr puternic, deoarece ambele produc în principal în timpul orelor de vârf și avem flexibilitatea de echilibrare cu centralele pe gaz și de a atenua efectul norilor în producția solară”, a conchis el.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *