FP solicită Nuclearelectrica distribuirea de dividende suplimentare în valoare de aproape 600 de milioane de lei

0

Fondul Proprietatea, în calitate de acționar minoritar, a solicitat ca societatea națională Nuclearelectrica (SNN), care administrează cele două reactoare nucleare ale centralei de la Cernavodă, să aloce tot profitul net realizat în anul 2016 și să plătească suplimentar pentru dividende suma de 452 de  milioane lei, din rezervele rămase din anii trecuţi. Propunerea apare pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor din 24 aprilie, potrivit Convocatorului transmis de companie către Bursa de Valori București (BVB).

Potrivit companiei, ”Fondul Proprietatea a cerut introducerea a două puncte suplimentare pe ordinea de zi a AGA din 24 aprilie. Astfel, în urma solicitării acţionarului Fondul Proprietatea, Nuclearelectrica trebuie să aloce pentru dividende 107,24 milioane de lei din rezultatul de anul trecut, adică 99% din profitul net, şi alocarea a încă 452 de milioane de lei din profiturile realizate în anii anteriori şi nerepartizate acţionarilor”, se arată în Convocator.

În structura acţionariatului al SNN, statul român deţine o participaţie de aproape 82,5%, în timp ce Fondul Proprietatea are aproximativ 9,1% din cotă, iar restul participaţiei este deţinută de alţi investitori.

Share.

Lasă un comentariu