Forte Gaz a fost preluat de către Premier Energy, pe fondul “degradării semnificative a cadrului legislativ şi concurenţial”

1

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care compania Premier Energy SRL preia controlul unic direct asupra societății Forte Gaz GN, a anunțat autoritatea. Operațiunea de concentrare constă în achiziționarea de către Premier Energy a tuturor părților sociale ale Forte Gaz GN de la asociații actuali, respectiv Trade Invest Capital și Mihai Ionuţ Vilt.

Premier Energy a fost înființată în anul 2007, sub numele de Petrom Distribuție Gaze, la acea data fiind controlată de OMV Petrom. În anul 2013, Ligatne Limited, Cipru, a preluat controlul acestei societății de la OMV Petrom, prin semnarea unui Acord de cesiune a părților sociale. Grupul de societăți căruia în aparține Premier Energy este activ pe piețele furnizării și distribuției de gaze naturale. Potrivit zf.ro, Premier Energy este controlat de fondul ceh de investiţii Emma Capital, are 93.000 de consumatori şi afaceri de peste 90 de milioane de lei, în 2016.

Forte Gaz este o societate activă doar pe piața furnizării de gaze naturale, are un portofoliu de 700 de clienţi şi afaceri de 88 de milioane de lei. „Degradarea semnificativă a cadrului legislativ şi concurenţial în domeniul gazelor naturale din România aduce un grad mare de risc pentru activităţile operatorilor din domeniul gazelor naturale, mişcarea naturală din punct de vedere comercial fiind de concentrare a operaţiunilor. Valoarea tranzacţiei este un element confidenţial“, a declarat Mihai-Ionuţ Vilt, directorul general al Forte Gaz, citat de Ziarul Financiar.

În conformitate cu prevederile Legii concurenței nr. 21/1996, republicată, operațiunea propusă este o concentrare economică ce depășește pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenței, precizează comunicatul autorității.

Share.

1 Comment

 1. buna seara
  azi am avut o zi in care am ramas perplex.
  am cautat sediul premier energy pitesti
  am vazut o cladire darimata cu o poarta inchisa, si dupa o cautare prin imprejurimi a aparut cineva in curte, cea pe care am si intrebat-o pe unde se gaseste aceasta firma. mi sa spus ca acolo e sediul. intrebat ce problema am, adica schimbare locatie trimitere factura, am aflat ca persoana care se ocupa de acest lucru e plecata la farmacie in oras si ca o sa revina in curind in 10 min. acest lucru a durat mult mai bine de 10 min din monentul de cind am ajuns eu acolo si ca nimeni nu ii poate tine locul si ca daca eu em o problema nu am decit sa astept. am sunat la nr de tel afisat ca nr de contact, mi sa dat un alt nr de contact, gresit la care raspundea o persoana fizica care a spus ca nu are nimic de a face cu premier energy. o lipsa totala de dezinteres pentru care ma face sa ma gindesc ca nu am facut cea mai buna alegere in a colabora cu aceasta firma.
  stima
  continuati in acelasi stil si o sa fac tot ce e posibil sa anunt foarte multa lume despre aceasta patanie si despre dispretul pe care il asigurati abonatilor dumneavoastra

Lasă un comentariu