Fondurile pentru schimbările structurale în regiunile germane carbonifere, sub semnul întrebării

0

Ministrul federal al Finanțelor, Olaf Scholz, a ridicat obiecții cu privire la sursa de finanțare de 40 de miliarde de euro promisă pentru regiunile germane carbonifere, pentru eliminarea treptată a cărbunelui, potrivit informațiilor Spiegel Online – ceea ce i-a determinat pe șefii landurilor Brandenburg, Saxonia și Renania de Nord-Westphalia să ceară mai multă claritate cu privire la modul în care va fi efectuată schimbarea structurală.

“Avem nevoie de decizii clare cu privire la implementarea la scală a rezultatelor comisiei de renunțare la cărbune. Asigurarea planificării este importantă pentru muncitorii din economia mare consumatoare de energie și pentru oamenii din districtele miniere “, a declarat premierul de stat din Renania de Nord-Westphalia, Armin Laschet, pentru dpa, potrivit CLEW.

Potrivit Spiegel, Scholz susține că fondurile în valoare de 40 de miliarde de euro alocate pentru schimbările structurale de către comisia germană de renunțare la cărbune ar trebui să provină din fonduri deja alocate pentru dezvoltarea infrastructurii. Ceea ce ar însemna că alte proiecte ar trebui anulate.

Disputa cu privire la finanțare are loc cu doar două săptămâni înainte de alegerile ce vor avea loc în statele dependente de cărbune din Saxonia și Brandenburg, unde partidul de dreapta Alternative for Germany (AfD) domină în sondaje.

Share.

Lasă un comentariu