Fondul Proprietatea cere Nuclearelectrica dividende suplimentare; dacă se aprobă, SNN va plăti 92 mil. euro acționarilor

0

Dacă până de curând eram obișnuiți ca statul român să ceară dividende suplimentare din partea companiilor pe care le administrează, de data aceasta, Fondul Proprietatea, acționar minoritar al câtorva companii de stat, cere extra-venituri din partea Nuclearelectrica.

Astfel, FP a depus o cerere de ”completare a ordinii de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor SNN din dată de 23.04.2019”, prin care solicită introducerea ”pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor convocată pentru dată de 23(24).04.2019 a punctului 51 , respectiv: Aprobarea distribuirii sumei de 438,6 milioane lei (438 625 752 lei, circa 92 milioane euro) sub formă de dividende suplimentare, respectiv a valorii dividendului suplimentar brut pe acțiune în valoare de 1,4 lei”, se arată în documentul consultat de energynomics.ro.

”Dividendele suplimentare cuvenite acționarilor vor fi plătite la aceeași dată, respectiv dată de 28 iunie 2019 și în aceleași modalități de plata că și dividendele aferente profitului net al exercițiului financiar 2018”, se mai arată în document.

SNN este deținută în proporție de 82% de stat, prin Ministerul Energiei, iar FP are doar 7,47% din acțiuni, restul aparținând unor acționari minoritari.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu