Fondul de recuperare al UE va include obligații de mediu

0

Fondul propus de Uniunea Europeană de 750 de miliarde de euro, menit să ajute la redresarea blocului comunitar în urma coronavirusului va avea obligații de mediu, 25% din toate finanțările fiind destinate acțiunilor climatice, a declarat Comisia Europeană.

Acum este oficial: actualizarea UE a unei propuneri bugetare de șapte ani de 1 trilioane de euro și planul de recuperare de 750 de miliarde de euro vor fi orientate atât spre tranzițiile ecologice, cât și pentru cele digitale.

Președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a făcut anunțul miercuri (27 mai) într-un discurs în fața Parlamentului European. „Planul de recuperare transformă imensa provocare cu care ne confruntăm într-o oportunitate, nu numai prin susținerea recuperării, ci și prin investițiile în viitorul nostru: Acordul verde european și digitalizarea”, a spus von der Leyen, potrivit Euractiv.com.

Planurile anterioare de a rezerva 25% din cheltuielile UE pentru investiții favorabile climei „se vor aplica în întregime” în propunerea de buget actualizată a UE și programul de recuperare de după criza de COVID-19, au explicat oficialii UE.

Cheltuielile vor fi ghidate și de o taxonomie financiară durabilă, care are ca scop canalizarea investițiilor private în tehnologii care contribuie la cel puțin unul dintre șase obiective de mediu predefinite, cum ar fi atenuarea schimbărilor climatice.

Share.

Lasă un comentariu