Fondul de Investiții în Energie Kazah- Român deschide noi benzinării

0

Bogdan Tudorache

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român a inaugurat în județul Timiș o nouă benzinărie, o investiție de circa 1,3 milioane USD și care asigură crearea a 16 noi locuri de muncă. Recent, fondul a deschis o altă unitate în localitatea Târgu Mureș.

Noua stație este situată în localitatea Ghiroda, un nod important pentru traficul rutier din regiune – legătura cu aeroportul și centura Timișoarei, autostrada A1, dar și cu drumul european E70 spre Lugoj.

„Creat la finele lunii octombrie a anului trecut, Fondul de Investiții a aprobat în februarie două proiecte majore – construcția unei centrale de cogenerare pe platforma Petromidia și dezvoltarea unei rețele de benzinării pe plan local. Prin eforturile susținute din partea celor doi unici acționari (Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie și KMG International) am reușit să atingem și să operăm în prezent un număr de 20 de benzinării, iar până la finele anului ne-am propus să finalizăm alte 6 stații și să începem lucrările la alte 4 unități”, a declarat Iskander Abdibaitov, directorul general al Fondului de Investiții în Energie Kazah-Român.

Share.

Lasă un comentariu