Fondul de investiții al Abris Capital cumpără Eltex Recycling

0

Fondul de investiții cu capital privat închis administrat de Abris Capital a achiziționat Eltex Recycling, companie activă în domeniul administrării sistemelor de manipulare a deșeurilor, subsidiară a unei firme maghiare.

Astfel, Abris a cumpărat, printr-o companie a holdingului românesc Green Group, proprietarul celui mai mare parc integrat de reciclare din sud-estul Europei, afacerea din România a companiei maghiare Eltex, un business de peste 26 milioane lei, conform Profit.ro.

Abris a cumpărat Green Group de la Global Finance în 2016, companie care reunește șase firme de servicii de reciclare a deșeurilor și este al doilea cel mai mare producător de fibră regenerată din Europa.

În 2018, conform ultimelor date disponibile, Eltex Recycling, cu sediul la Oradea, a avut afaceri de 26,6 milioane lei și un profit net de 4,3 milioane lei, cu 138 de angajați, cele mai mari cifre de la înființare. Green Group, controlat de Abris, prin care este efectuată tranzacția, are o capacitate instalată de reciclare de peste 460.000 tone anual.

Share.

Lasă un comentariu