Firea: Guvernul nu va fi de acord cu sistarea apei calde în București

1

Primăria Capitalei asigură bucureștenii că procesul de furnizare a apei calde se desfășoară normal, fără a fi pus în pericol de actuala situație juridică sau financiară a RADET si ELCEN.

Primarul General Gabriela Firea anunță că ”Guvernul nu va fi de acord cu sistarea apei calde acum, pe timp de vară, și a apei calde și a căldurii, pe timp de iarnă, indiferent de sincopele juridice și financiare dintre ELCEN și RADET”, conform financialintelligence.ro.

“Am vorbit azi cu Doamna Premier Dăncilă și cu Domnul Ministru de Finanțe Teodorovici care m-au asigurat atât pe mine, ca primar general, cât și pe bucureșteni ca, sub nicio formă, Guvernul nu va fi de acord cu sistarea apei calde acum, pe timp de vară, și a apei calde și a căldurii, pe timp de iarnă, indiferent de sincopele juridice și financiare dintre ELCEN și RADET.

Dincolo de declarațiile belicoase ale administratorilor ELCEN, atât cel special cât mai ales cel judiciar, sistarea livrării agentului termic în Capitală nu este, oricum, o decizie la îndemâna celor care o cer din motive strict comerciale. Vorbim aici de infrastructura critică, ce trebuie prin lege să aibă continuitate, asupra căreia nu se poate interveni”, a spus Firea.

Share.

1 Comment

  1. Dna Primar , daca intrebati compartimentul juridic si are curaj, o sa va spuna ca legea care trebuie respectata spune altceva.De 30 de ani guverne, prim ministrii,primari se schimba iar situatia cogenerarii/incalzirii este in insolventa/faliment, sau pe intelesul tuturor nu sa facut nimic si este la pamant.Adm judiciar ELCEN a vrut sa va atraga atentia ca nu va indepliniti o obligatie legala.In ceea ce priveste asigurarea incalzirii in perioada de iarna, adm judiciari de la ELCEN si RADET nu au ce sa faca, in curand se va inchide de la sine daca primaria si ME nu va face ce trebuie.Daca nu stie ce trebuie sa lase oamenii care stiu sa-si faca datoria iar voi aprobati fondurile financiare si punetile la dispozitie ,nu pe hartie.

Lasă un comentariu