Firea: ELCEN nu este singura entitate care să furnizeze energie termică pentru populaţie

1

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că ELCEN nu este singura entitate care să furnizeze energie termică în București.

“Dacă nu se va putea restabili o situaţie, măcar de minim respect, cu ELCEN, dacă condiţiile contractuale şi comerciale vor fi injuste din partea ELCEN către RADET în continuare, ulterior, Compania Termoenergetica, nu vom sta cu mâinile în sân şi vom căuta alternative. Cred că pe plan mondial nu este ELCEN-ul singura entitate care să ne furnizeze energie termică pe care să o livrăm populaţiei”, a spus Firea, conform Agerpres.

Ea a menţionat că Primăria Capitalei trebuie să asigure continuitatea livrării apei calde şi căldurii. “Cele mai mari sume din bugetul Capitalei s-au dus şi anul acesta către transportul public în comun şi către RADET. Aproximativ, într-o lună să spunem normală, în care nu ni se taie masiv de către Ministerul de Finanţe suma alocată din impozitul pe venit, adică să spunem circa 300 de milioane de lei, 100 de milioane de lei merg către STB, 100 de milioane către RADET şi mai rămânem cu 100 de milioane de lei să achităm salariile angajaţilor şi să plătim toate lucrările de pe şantierele începute din Capitală”, a precizat Firea.

Administratorul special al RADET, Alexandru Burghiu, a anunţat că în prezent se achiziţionează circa 96% din energia termică de la ELCEN, însă acest procentaj s-ar putea diminua. “Putem anunţa în premieră că în momentul de faţă lucrăm la caietul de sarcini pentru achiziţia de energie termică de pe piaţă”, a adăugat Burghiu.

Share.

1 Comment

  1. Poate aflam din care piata Obor, Matache,recunosc ca atatea cunosc, dar sunt convins ca voi afla si restul pietelor dupa ce se va finaliza licitatia.Nu pot decat sa felicit conducerea RADET .

Lasă un comentariu